15 maart 2018: Vini di Romagna in Kasteel Woerden

Op donderdag 15 maart vond een bijzondere wijnproeverij plaats in het imposante Kasteel van Woerden. Vijftien wijnproducenten uit de relatief onbekende wijnregio Romagna, dat samen met Emilia de regio Emilia-Romagna vormt, heetten zo'n 200 wijnprofessionals van harte welkom en lieten in totaal meer dan 150 wijnen proeven, in combinatie met delicatessen uit de regio.

Locatie: Kasteel Woerden, Kasteel 3, 3441 BZ Woerden
Tijd: 12:00-18:00 uur

Autochtone druivenrassen

Romagna, het Adriatische deel van de Italiaanse regio Emilia-Romagna, heeft een oude en rijke wijntraditie. Naast de bekende albana en de sangiovese, brengen ook de pignoletto, de pagadebit, de famoso, de centesimino en de cagnina tongstrelende verrassingen voort. De leemgronden van de Po-vallei, de kalkhoudende Apennijnen-heuvels en -bergen, het zeeklimaat en de zilte lucht langs de kustlijn, het landklimaat ten westen daarvan – in Romagna doorkruist alles elkaar in een eindeloze variatie van terroirs en microklimaten.  Een kolfje naar de hand voor eigenzinnige wijnboeren die wijnen maken voor net zo eigenzinnige wijnliefhebbers.

Ter voorbereiding op uw bezoek verwijs ik graag naar de informatieve artikelen van Han Sjakes op zijn website Wijn Import Nieuws Online en het interview met Erik Kooijmans van Bologna Foods.

Voor meer informatie over het Consorzio Vini di Romagna (in het Engels), klik hier.

Route

Voor locatie en route zie Kasteel Woerden