15 maart 2018: Vini di Romagna in Kasteel Woerden

Op donderdag 15 maart vindt een bijzondere wijnproeverij plaats in het imposante Kasteel van Woerden. 15 wijnproducenten uit de relatief onbekende wijnregio Romagna, dat samen met Emilia de regio Emilia-Romagna vormt, heten u van harte welkom voor een kennismaking met de regio en haar wijnen.
De proeverij is bedoeld voor importeurs die op zoek zijn naar unieke wijnen uit een relatief onbekende Italiaanse regio. Daarnaast is ook de nieuwsgierige horeca van harte welkom, evenals de wijnvakhandel, -speciaalzaken en natuurlijke de pers.

Locatie: Kasteel Woerden, Kasteel 3, 3441 BZ Woerden
Tijd: 12:00-18:00 uur

Aanmelden

  • In welke branche bent u werkzaam?

Consorzio Vini di Romagna

Romagna, het Adriatische deel van de Italiaanse regio Emilia-Romagna, heeft een oude en rijke wijntraditie. Naast de bekende albana en de sangiovese, brengen ook de pignoletto, de pagadebit, de famoso, de centesimino en de cagnina tongstrelende verrassingen voort. De leemgronden van de Po-vallei, de kalkhoudende Apennijnen-heuvels en -bergen, het zeeklimaat en de zilte lucht langs de kustlijn, het landklimaat ten westen daarvan – in Romagna doorkruist alles elkaar in een eindeloze variatie van terroirs en microklimaten.  Een kolfje naar de hand voor eigenzinnige wijnboeren die wijnen maken voor net zo eigenzinnige wijnliefhebbers.

Bent u werkzaam in de wijnimport - handel of horeca? Bent u wijnjournalist of bent u op andere wijze werkzaam in de wijn? Dan bent u van harte welkom! 

De proeverij is een initiatief van het Consorzio Vini di Romagna en wordt georganiseerd in samenwerking met Italent en Bologna Foods.

Voor meer informatie over het Consorzio Vini di Romagna (in het Engels), klik hier.

Route

Voor locatie en route zie Kasteel Woerden