Italiaanse Wijnvakdag

Op maandag 8 mei 2017 vindt de 8e editie plaats van de Italiaanse Wijnvakdag in de Kookfabriek in Amsterdam-Duivendrecht. Tijdens deze vakdag voor horeca en vakhandel kunt u kennismaken met een ruim assortiment aan Italiaanse kwaliteitswijnen afkomstig uit heel Italië.

Dit jaar zijn er naast onze vaste deelnemers ook veel nieuwe deelnemers en dus een groot aantal nieuwe mooie en verrassende wijnen, veelal van autochtone druivensoorten! 

Welke wijn bij welk gerecht? Wat zijn de nieuwe trends? Hoe is de prijs-kwaliteitverhouding? Allemaal vragen die aan bod komen tijdens de seminars onder leiding van experts, maar die u natuurlijk ook aan onze deelnemers zelf kunt stellen. 

Naast de wijnen worden er ook typisch Italiaanse specialiteiten ter plekke bereid (Mercato Italiano) en kunt u diverse lekkernijen zoals vleeswaren, kazen en truffelspecialiteiten proeven bij een aantal van onze deelnemers (o.a. Dooijewaard in Wijn etc.; Scheveningen Wijnimport; Bologna Foods en Terre Lente). 

Bent u wijnimporteur en wilt u deelnemen met uw Italiaanse assortiment? Neem dan snel contact met ons op via info@italent.nl of bel met Heleen Schreuder 06-23578861. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar!

 

Programma

12.00 - 18.00 uur: doorlopende proeverij in de grote zaal

Seminars: 

12.00 - 13.00: Onder leiding van Enrico Huijbregts van wijnimport De Wijnengel worden diverse top Roero's (Piemonte) - zowel wit als rood - van verschillende jaargangen geproefd. Kundige uitleg op het gebied van geschikte wijn-spijscombinaties wordt u gegeven door sommelier Nabil Touires (Restaurant Vis aan de Schelde). De overheerlijke begeleidende kazen worden toegelicht door Latif Elmessoussi van Bourgondisch Lifestyle. Deelname uitsluitend op uitnodiging.

14.00 - 15.00: info volgt

16.00 - 17.00: info volgt

 

Voor een impressie van voorgaande edities klik hier

Bezoekersinfo

Inschrijven als bezoeker kan via deze site vanaf 10 April