Italiaanse Wijnvakdag

Op maandag 8 mei 2017 vindt de 8e editie plaats van de Italiaanse Wijnvakdag in de Kookfabriek in Amsterdam-Duivendrecht. Tijdens deze vakdag voor horeca en vakhandel kunt u kennismaken met een ruim assortiment aan Italiaanse kwaliteitswijnen afkomstig uit heel Italië.

Dit jaar zijn er naast onze vaste deelnemers ook veel nieuwe deelnemers en dus een groot aantal nieuwe mooie en verrassende wijnen, veelal van autochtone druivensoorten! 

Naast de wijnen worden er ook typisch Italiaanse specialiteiten ter plekke bereid (Mercato Italiano) en kunt u diverse lekkernijen zoals vleeswaren, kazen en truffelspecialiteiten proeven bij een aantal van onze deelnemers (o.a. Dooijewaard in Wijn etc.; Scheveningen Wijnimport; Bologna Foods en Terre Lente). 

 

Locatie:
De Kookfabriek
De Flinesstraat 4
1114 AL Amsterdam (Duivendrecht)
Voor routebeschrijving klik hier.

Open van 12.00 - 18.00 uur.

 

 

Programma

12.00 - 18.00 uur: doorlopende proeverij in de grote zaal

Seminars: 

12.00 - 13.00: Verticale Roero proeverij
Onder leiding van Enrico Huijbregts van wijnimport De Wijnengel worden diverse top Roero's (Piemonte) - zowel wit als rood - van verschillende jaargangen geproefd. Kundige uitleg op het gebied van geschikte wijn-spijscombinaties wordt u gegeven door sommelier Nabil Touires (Restaurant Vis aan de Schelde). De overheerlijke begeleidende kazen worden toegelicht door Latif Elmessoussi van Bourgondisch Lifestyle

14.00 - 15.00: De perfecte match tussen Druivenras en Terroir
Lars Daniëls, MV en terroirspecialist, gaat tijdens deze presentatie in op de balans tussen druivenras en terroir. Waarom doen bepaalde druiven het juist zo goed op specifieke terroirs? Wat is de invloed van het terroir op de uiteindelijke wijn? Kortom, waar vind je de beste match tussen druivenras en terroir? In geen ander land vind je zoveel verschillende druivenrassen en zoveel verschillende terroirs als in Italië. Een uitgelezen kans dus om eens dieper in te gaan op het fenomeen terroir aan de hand van een achttal wijnen (vier rood, vier wit) van de aanwezige deelnemers. 

16.00 - 17.00: De opmars van Lambrusco in de top gastronomie
Dat er wel degelijk uitstekende Lambrusco kan worden gemaakt, bewijzen de wijnen van Cantina della Volta. Niet alleen in Italië is de bekende bubbelwijn bezig aan een opmars in de top gastronomie, ook in het buitenland wint de mousserende rode wijn aan populariteit. Onder de kundige leiding van Noël Vanwittenbergh SVH Wijnmeester, en Patrick van Gool van Vino & Vetro - importeur van Cantina della Volta - kunt u de wijnen proeven. Bologna Foods serveert er passende delicatessen uit Emilia Romagna bij. 

Aanmelden als bezoeker

Bent u werkzaam als wijnprofessional in de vakhandel of horeca en wilt u de Italiaanse Wijnvakdag bezoeken? U kunt zich hier aanmelden.

 

Voor de seminars geldt dat u tot de aangegeven doelgroep moet behoren, en in verband met het beperkt aantal plaatsen kunnen wij per bedrijf niet meer dan 1 persoon toelaten. 

Voor een impressie van voorgaande edities klik hier