6 maart 2018

Op dinsdag 6 maart 2018 organiseert Italent in samenwerking met het Italian Trade Agency voor de 2e keer een wijnbeurs met ruim 40 wijnproducenten uit Zuid-Italië.
De beurs vindt plaats in de Olofskapel van het Barbizon Hotel te Amsterdam en is bedoeld voor importeurs, detailhandel, pers en horeca.

MEER INFORMATIE

15 maart 2018

Op donderdag 15 maart 2018 organiseert Italent in samenwerking met Bologna Foods en het Consorzio Vini di Romagna een proeverij met wijnen en delicatessen uit de Romagna. Aan de presentatie nemen zo'n 15 producenten deel uit deze relatief onbekende Italiaanse wijnregio. De proeverij is bedoeld voor importeurs, horeca, vakhandel en pers en vindt plaats in Kasteel Woerden.
Het programma en de deelnemerslijst volgen zo spoedig mogelijk.

BEKIJK PROGRAMMA

2019

Italiaanse Wijnvakdag: datum nog niet bekend

ARCHIEF:

12 juni 2017: FLOS OLEI

Afgelopen Maandag 12 juli organiseerde Perswijn in samenwerking met Flos Olei een presentatie en proeverij van olijfolie extra vergine in aanwezigheid van ruim 20 olijfolieproducenten uit voornamelijk Italië en Spanje.
De bijeenkomst vond plaats in het Amstel Hotel in Amsterdam en werd druk bezocht door professionals en geïnteresseerde consumenten.

Meer over Flos Olei en Marco Oreggia

8 mei 2017: Italiaanse Wijnvakdag (8e editie)

De Italiaanse Wijnvakdag is een jaarlijks evenement dat als enige vakbeurs uitsluitend Italiaanse wijnen aan de vakhandel, horeca en pers presenteert. De 8e editie van de Italiaanse Wijn Vakdag vindt plaats op maandag 8 mei 2017 in de Kookfabriek te Amsterdam. Wilt u deelnemen als exposant? Neem gerust contact met ons op. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk op deze site.

BEKIJK PROGRAMMA

10 november: Borsa Vini Italiaanse wijnen in Het Muziekgebouw in Amsterdam

Op donderdag 10 november 2016 organiseerde Italent in opdracht van het Italian Trade Agency (ICE) een grote overzichtsproeverij van Italiaanse wijnen in Het Muziekgebouw in Amsterdam. Op deze BORSA VINI presenteerden maar liefst 79 wijnproducenten uit heel Italië hun wijnen aan de Nederlandse vakhandel, horeca en pers die in groten getale aanwezig waren. De meeste producenten waren op zoek naar een importeur en een groot aantal heeft naar eigen zeggen interessante contacten opgedaan of zelfs meteen een importeur gevonden.

Meer informatie

10 oktober 2016 - Wijnen uit Alto Adige/Südtirol in de Kookfabriek Amsterdam

Op 10 oktober jl. organiseerde Italent in opdracht van de overkoepelende organisatie IDM/Vini Alto Adige een wijnproeverij in de Kookfabriek in Amsterdam, met 22 wijnproducenten uit de kleine Noord-Italiaanse regio Alto Adige/Südtirol.

PERSBERICHT